20181105 - Hur summerar man 5 månader?

Doriz årets Rasvinnare i Danmark!

Sedan slutet på juni har det hänt supermycket hos oss!

Utställningsdebut för Elza & syskon, bl a har Ezter, Edda (Maggie), Edolf (Messi) & Eddie (SvennE) alla fått HP på utställning. Messi blev dessutom BIR valp & BIS 4 valp 4-6mån hos Terrierklubben i otober! 

Vi har hunnit kolla hälsan hos 2 hundar, bl a Pius (Z-D Dazzle Darla) som planeras få valpar nästa år & Doriz som får vänta till 2020-2021 att få valpar. Både ögon & knän kollades med resultat UA på båda hundarna.

Doriz har också visat framfötterna i utställningsringen med väldigt bra resultat! Bl a BIS 3 junior hos Värmland-Dals Terrierklubb i juli 2018. Hon har flera BIR med bra konkurrens så om allt går enligt planer så ser det ut som om hon även blir vinstrikaste Brasileiro i Sverige också! För i Danmark är det redan klart, Doriz ÄR DKK Racevinder 2018, dvs Årets Rasvinnare i Danmark. Nu i helgen i stark konkurrens så blev hon placerad i bästa tik båda dagarna med CK! Reservcert & reservcacib i andra försöket i unghundsklass! På första försöket i Växjö fredag så tog hon BÄST I RASEN, cert & första CACIB!

Nu är hon anmäld till 2 utställningar i Norge samt en av de största utställningarna i Sverige, Nordisk Vinnare 2018, som är på Stockholmsmässan! Sen blir det 2 utställningar på MyDog för henne innan hon får en liten paus från utställningar. 13 januari blir nämligen Elza junior och då ska hon få följa med på utställningar i juniorklass!

20180628 - Hinner hända mycket på 2 månader!

Zid BIR med cert & championat i Leksand 11/6-18

Som sagt, det hinner hända mycket på 2 månader! Bl a hade vi alla valpar bokade men efter många om och men stod jag till slut med 2 tikar till salu vid 8 veckors ålder. En av tikarna funderade jag starkt på att sälja med bibehållen avelsrätt men valde till slut att sälja rakt av. Man kan INTE spara på hur mycket som helst. Med en av hanarna, den blåa långsvansade, på foder och Elza hemma på tillväkt insåg jag mina begränsningar...

Planen nu är att invänta Pius löp nästa år och då para henne med en svart långsvansad hane. Har 2 olika hanar tilltänkta till henne, båda har kullar sedan innan. Hälsokollade båda 2. Vilken det blir får hennes hälsostatus i höst avgöra......

Sen anmälde jag valparnas pappa Zid till utställning med hopp om sista certet! Och han FICK det! Så numera är Zid SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!!

Doriz har bl a hunnit samla på sig cert i både Finland, Danmark & Sverige. Nu ser jag fram emot att få se SvennE och Elza växa till sig men det ser hittills VÄLDIGT lovande ut!

20180430 - BPH, Utställning & valparna växer

13 april valpade Caiza och 8 valpar såg dagens ljus! 3 hanar och 5 tikar som alla är bokade redan från födseln.

  • En svart långsvansad tik
  • En blå långsvansad hane
  • En svart långsvansad hane
  • En blå hane med stubb/avsaknad av svans
  • En svart långsvansad tik
  • Två bruna tikar med stubb/avsaknad av svans
  • En blå tik med stubb/avsaknad av svans

Sen den 28 april gick Pius Beteende- & Personlighetsbeskrivning Hund med bravur. Jag som uppfödare är supernöjd med resultatet då det visade att Pius är en trygg hund som är reserverad mot främlingar vilket stämmer med rasstandarden.

 

29 april begav vi oss till Västerås nationella utställning i Rocklundahallen! Vi fick vara i en iskall ishall.... Men det gick bra ändå! Doriz blev i konkurrens med en till tikvalp BÄSTA VALP! Bra kritik fick hon också så nu är hon redo för juniorklass! Jag hade även äran att få visa 2 vuxna Terrier Brasileiro från en uppfödare i Norge som en familj importerat. Båda fick excellent, certifikatkvalité & slutade som BIM & BIR! Vi gick in och glänste i finalringen utan några placeringar. Målet nästa år är att Caiza ska få komma ut i veteranklass efter den 1/3 då hon fyller 8år!

20180328 - Valpar & BPH 2018

Vi väntar valpar början på vecka 15, det ser ut att kunna bli ett gäng så vi räknar ner till dygn 58 nu. Vi hoppas såklart att Caiza mår bra under resterande tid så tyvärr tar vi INTE emot besök hemma förrän valparna blir 4 veckor.

Vi har dessutom bokat & förhoppningsvis fått plats på BPH 28/4 så en av kennelns hundar kommer gå då.

Välkommen att följa oss på Instagram: zolidareskennel eller Facebook: Zoli-Dares Kennel för mer nyheter kring kommande valpar!

 

20180304 - Utställning & födelsedag!

Doriz, Sweetiebelle, visade framfötterna på Östsvenska terrierklubbens Vårutställning 3 mars!

I rasringen med matte som handler blev det Hederspris & Bäst I Rasen valp för domare Brigitte Belin Bernaudin från Frankrike.

Senare i BIS finalen så slog hon till med att bli utplockad utav 12 valpar & placerade sig på en 3;e plats för domare Cindy Pettersson från Sverige! Nu pausar vi med utställningar tills vi vet om Caiza är dräktig. Vi är isåfall igång igen i maj!

Hjärta

IDAG fyller Dazzle-kullen 2år!Hjärta

När tillfälle infaller sig så kommer Z-D Dazzle Darla att äntra ringen för ett första försök på att bli champion!

20180225 - Planerad valpkull & hälsokoll

Caiza har blivit parad slutet på vecka 6 så om allt går enligt planer så ser vi fram emot en kull Brasileiros i slutet på vecka 15! Dessa valpar blir då leveransklara i slutet på vecka 23, dvs samma vecka som vår Nationaldag!

Det blir en E-kull så valparna kommer få heta något med E i stamtavlan. Ev två ord. Kanske bara ett. Vi får se!

 

Sen har vi passat på att kolla Caiza för MPS, Mucopolysaccharidosis typ VII. Hon är en NON-CARRIER så alltså FRI.

20180113 - Utställning

Den andra helgen i januari begav vi oss till Sollentuna Rackethall där Sv. Newfoundlandklubben Östras sektion hade valp- & veteranutställning. Denna gång var det 2 anmälda för domare Dan Ericsson.

Vi drog det längsta ståret & blev BIR valp med kanonkritik!

" Mycket fin valp med den rätta stilen. Härligt huvud & uttryck. Perfekt front. Bra kropp, rygg & bakställ. Visar sig fint."