20180328 - Valpar & BPH 2018

Vi väntar valpar början på vecka 15, det ser ut att kunna bli ett gäng så vi räknar ner till dygn 58 nu. Vi hoppas såklart att Caiza mår bra under resterande tid så tyvärr tar vi INTE emot besök hemma förrän valparna blir 4 veckor.

Vi har dessutom bokat & förhoppningsvis fått plats på BPH 28/4 så en av kennelns hundar kommer gå då.

Välkommen att följa oss på Instagram: zolidareskennel eller Facebook: Zoli-Dares Kennel för mer nyheter kring kommande valpar!

 

20180304 - Utställning & födelsedag!

Doriz, Sweetiebelle, visade framfötterna på Östsvenska terrierklubbens Vårutställning 3 mars!

I rasringen med matte som handler blev det Hederspris & Bäst I Rasen valp för domare Brigitte Belin Bernaudin från Frankrike.

Senare i BIS finalen så slog hon till med att bli utplockad utav 12 valpar & placerade sig på en 3;e plats för domare Cindy Pettersson från Sverige! Nu pausar vi med utställningar tills vi vet om Caiza är dräktig. Vi är isåfall igång igen i maj!

Hjärta

IDAG fyller Dazzle-kullen 2år!

När tillfälle infaller sig så kommer Z-D Dazzle Darla att äntra ringen för ett första försök på att bli champion!

20180225 - Planerad valpkull & hälsokoll

Caiza har blivit parad slutet på vecka 6 så om allt går enligt planer så ser vi fram emot en kull Brasileiros i slutet på vecka 15! Dessa valpar blir då leveransklara i slutet på vecka 23, dvs samma vecka som vår Nationaldag!

Det blir en E-kull så valparna kommer få heta något med E i stamtavlan. Ev två ord. Kanske bara ett. Vi får se!

 

Sen har vi passat på att kolla Caiza för MPS, Mucopolysaccharidosis typ VII. Hon är en NON-CARRIER så alltså FRI.

20180113 - Utställning

Den andra helgen i januari begav vi oss till Sollentuna Rackethall där Sv. Newfoundlandklubben Östras sektion hade valp- & veteranutställning. Denna gång var det 2 anmälda för domare Dan Ericsson.

Vi drog det längsta ståret & blev BIR valp med kanonkritik!

" Mycket fin valp med den rätta stilen. Härligt huvud & uttryck. Perfekt front. Bra kropp, rygg & bakställ. Visar sig fint."